Een frisse start…

We zijn meer dan een jaar na “COSMO”, het project waar ik met enorm veel plezier en met hart & ziel aan gewerkt heb. Ik schreef in verleden tijd want hoewel ik er dezer dagen nog één project afwerk, zwaai ik eind januari 2023 volledig af bij itec. Niet omdat ik het er niet meer fijn vind, wel omdat ik nog meer mét en in onderwijs wil gaan doen op het niveau van de leerkrachten. Na de werkuren bleef ik steeds geprikkeld door VR/AR en bleef ik dingen uitproberen en ontdekken. Iets wat ik met enig enthousiasme graag blijf doen de komende tijd!

Mijn grootste interesse ligt vooral bij het praktische en ik geef nog steeds enorm graag les. Daarnaast ben ik erg benieuwd hoe leerkrachten het écht aanpakken in hun klas(sen). Die drie samen hebben me tot bij de lerarenopleiding gebracht.

In oktober vervoegde ik het lerarenteam bij Howest waar ik mee de studenten van de educatieve bachelor mag begeleiden en opleiden. Een beetje best-of-both worlds: lesgeven, op onderzoek uitgaan en nieuwe dingen uitproberen. Een hele mooie kans die ik met beide handen gegrepen heb. Zo hoop ik mee te bouwen aan een toekomst waar technologie (nog) nuttig(er) wordt ingezet en waar leerkrachten er met vertrouwen mee aan de slag gaan.

Tot slot kreeg ik afgelopen jaar heel geregeld mailtjes, berichtjes en vragen rond bepaalde toepassingen en mogelijkheden. Die laatste reden brengt ons hier, op mijn eigen binnenkort-met-enthousiasme-gevulde online-plekje. In het verleden blogde ik reeds over studies/werk/huishouden/leven combineren (mamaleert), over eten en tot een jaar terug over ons COSMO-project en andere XR-projecten. Het hele XR-verhaal is verre van ten einde, integendeel, ik heb het gevoel dat het nu pas écht begint! De actie rond XR die de Vlaamse overheid opzet zorgt hierbij o.a. voor een stroomversnelling.

Eerder gaven verschillende XR’ers al aan terug hun verhaal te willen delen, ik laat ze de komende maanden graag aan bod. Daarnaast deel ik met plezier nieuwe (en minder nieuwe) toepassingen die waardevol (zouden) kunnen zijn voor het onderwijs.

Heb jij zelf een verhaal, een boodschap of een toepassing die je graag wil delen? Altijd welkom! Deze blog is vooral bedoeld als leuke verzamelplaats rond XR maar als dit iets oplevert voor anderen, zoveel te beter!

Hopelijk tot binnenkort?Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

@kimthousiast

Lector lerarenopleiding in Howest, XR-freelancer, workshops & lezingen, bijna 14 jaar ervaring in tweedekansonderwijs, 3,5 jaar onderzoeksmedewerker bij projecten rond XR en innovatieve leertechnologieën.

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: