Een proevertje

Vandaag graag een klein teaser van wat er de komende weken op het programma staat.

  1. Justin Beaver
    Iedereen die een hart heeft voor dieren en de wereld zou Justin Beaver moeten leren kennen! Binnenkort vertelt dr. Alexandra Sierra over het ontstaan van Justin én over de belangrijke rol die virtual reality kan spelen in de klas. Hieronder alvast een korte kennismaking met Justin als opwarmertje!

2. Wijn beleven met virtual reality

Ik ging in gesprek met Tim Vanholle van DU-VIN over de wijnbeleving die hij vorig jaar samen met Gene Vangampelaere maakte. Hij vertelt je binnenkort hoe snel je van een idee naar een uitgewerkte ervaring kan evolueren en waaro hun 360°-VR ook relevant is voor leerlingen!

3. Maginex: een magische plek met XR-content?

Michiel Groot Koerkamp nam me dan weer mee inside Maginex, een platform waar je XR-content terugvindt maar ook zelf kunt creëren. Een veelbelovend project in Nederland! En eentje waar je als Belgische leerkracht volgens mij ook wel wat mee kan… Klinkt Michiel je bekend in de oren? Je kent hem misschien wel van Emagine waar hij eerder al VR-creëerde voor onderwijs.

4. Augmented Reality in Buitengewoon Onderwijs

Volgende week staat er iets heel spannends op het programma want onlangs werd AR-materiaal geleverd in een school voor buitengewoon onderwijs… en daar gaan ze mee aan de slag! Ik mag op bezoek gaan en bezorg jullie met veel plezier een verslag.

5. Nog op zoek naar een origineel kerstcadeau?

Misschien kan je eens helemaal out-of-the-box denken en een sessie op de ICT-dag cadeau geven? Er zijn heel wat interessante sessies van mensen die allen met hart en ziel vertellen en delen! Ik geef er zelf ook eentje rond XR in lager onderwijs. We gaan er experimenteren met tablets en VR en denken na over de zin (en onzin) voor de lespraktijk (inclusief nuttige sjablonen om jouw eigen lessen met XR te verrijken). Inschrijven doe je hier.

Tot binnenkort!Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

@kimthousiast

Lector lerarenopleiding in Howest, XR-freelancer, workshops & lezingen, bijna 14 jaar ervaring in tweedekansonderwijs, 3,5 jaar onderzoeksmedewerker bij projecten rond XR en innovatieve leertechnologieën.

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: