Get your inner artist out!

Wie mij een béétje kent, weet dat ik in mijn vrije tijd naast het digitale zeer graag creatief bezig ben: spullen maken met de Cricut, schilderen (muren of op papier, alles is prima!), naaien, breien, tekenen… Toen ik Wim Reygaert (foto) live bezig hoorde over VR painting, was mijn interesse dan ook snel gewekt!

VR Painting door OISOI

Mensen lijken soms te vergeten hoe belangrijk creativiteit is, zowel voor de algemene ontwikkeling als voor een fijne portie ontspanning. Er zijn natuurlijk nog wel meer VR-apps die het toelaten om te schilderen of kunst te creëren. Waar VR Painting zich in onderscheidt is de (discord)community die gekoppeld is aan hun toepassing. Kort uitgelegd: je creëert en je krijgt meteen de kans om jouw kunst te showen via hun sociaal platform.

Dankzij hun community kan je wereldwijd jouw creaties delen, kan je nadenken over anderen hun werk én heb je de kans om waardevol te connecteren met andere creators.

2D-schilderen

In VR Painting ga je echt 2D gaan schilderen, het ‘klassieke schilderen’ dus. Dit wordt zeer bewust gedaan: men wil oefenkansen bieden én er werd intussen al aangetoond dat mensen effectief bijleren door in Virtual Reality aan de slag te gaan. De toepassing wordt zeer gesmaakt online, met 4,3 sterren is het een topper geworden!

Toekomstplannen

De toepassing is nog relatief nieuw en achter de schermen wordt volop verder gebouwd aan de mogelijkheden. In een eerste plaats ligt de focus momenteel op het multiplayer-aspect wat zonder enige twijfel een grote meerwaarde wordt. Samen creëren is nog net dat tikkeltje fijner dan alleen… en als je met iemand aan de andere kant van de wereld kan samenwerken wordt het al helemaal te gek!

Het community-aspect blijft voorop staan, iedereen de kans bieden om het eigen werk tentoon te stellen is één van de stokpaardjes van Oisoi. Net zoals in werkelijkheid, komen mensen langs (uiteraard in hun eigen avatar) en kan je met hen in gesprek gaan over jouw werk.

Voor onderwijs

Louter en alleen voor VR Painting een VR-headset aanschaffen is misschien een brug te ver. Niettemin lijkt het een onmisbare app eens je over headsets beschikt. Je hebt immers geen materiaal nodig naast de app en de headset en na de creatieve sessie blijft er ook geen opruimwerk over!

Meer informatie vind je hier: PaintingVR | Learn to paint in virtual realityGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

@kimthousiast

Lector lerarenopleiding in Howest, XR-freelancer, workshops & lezingen, bijna 14 jaar ervaring in tweedekansonderwijs, 3,5 jaar onderzoeksmedewerker bij projecten rond XR en innovatieve leertechnologieën.

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: