BETT – mijn vijf

Vorige week ging ik voor het eerst (!) naar BETT in Londen. Collega Griet Bogaert nam me op sleeptouw en ik moet toegeven dat ik af en toe wel eens een “Wauwke” liet ontsnappen. Hoewel ik uiteraard duidelijk uitkeek naar specifieke realiteiten, was ik ook zeer benieuwd naar alle grafische mogelijkheden en tools die je als leerkracht kan gebruiken om je les interactiever en visueler te maken. Mijn five to remember:

Minder gericht op ‘mijn’ specifieke doelgroep maar de kleurrijke, gebruiksvriendelijke StoryBuilder trok de aandacht. Van klein tot groot, voor iedereen is er wat om mee aan de slag te gaan.
Meer weten? Check it out.

Alweer een zeer aantrekkelijke stand gevuld met knap materiaal! Je vindt hier meer informatie. Al is het maar om inspiratie op te doen 🙂

Bij kami zag ik zeer gebruiksvriendelijke whiteboards die ik zeker even wil uittesten. Als UK’er of EU’er krijg je de kans om de rest van het jaar gratis uit te proberen!

Ik kan niet zeggen dat ik meteen ‘omvergeblazen’ was door de meeste VR-stands. Ook deze Eduverse lijkt me ook (nog) niet helemaal wat we exact nodig hebben. Wat ik wél mooi vond hier, was de mogelijkheid om leerlingen met één knop naar een locatie te brengen waar je als leerkracht jouw uitleg kan doen. Het tweede handige knopje dient om iemand eruit te gooien. Soms willen leerlingen de headset niet meer afzetten en blijven ze bezig… In Eduverse kan je jouw student eruit gooien, zodat er niets meer overblijft om naar te kijken of mee te experimenteren. En hoewel ik niet ‘omvergeblazen’ was, zit er wel zeer veel mooi en bruikbaar materiaal in!

Tot slot kon dit toch niet ontbreken, een foto in actie. Ik ging op bezoek bij Mimbus (technische leerkrachten niet onbekend) waar ik even de banden ging vervangen (virtueel, gelukkig). Mimbus is een ‘vaste waarde’ geworden, zij zijn immers al zeer lang bezig met VR op de Franse markt en zetten ook sterk in op de didactische meerwaarde van hun trainingen. Ik ben fan en was blij om enkele van het team IRL te mogen ontmoeten! Ook eens kijken? Klik hier.

Slotwoord

Ik vind het altijd moeilijk om NIET enthousiast te zijn, zoveel mooie standen, zo’n mooi materiaal! Tegelijk ben ik toch zeer vaak een béétje ontgoocheld wanneer ik wéér hetzelfde product zie maar in een ander jasje. Anderzijds, net omdat er zoveel spelers zijn, blijft alles snel evolueren want de concurrentie is moordend…

Alles rond Artificial Intelligence was hot topic tijdens deze BETT-beurs, net daardoor werd het geregeld een uitdaging om een lezing bij te wonen, spijtig! Ook hierbij weer het gevoel van *Wauw* maar ook: “We zijn er nog niet.”.

Tot slot blijft het Engels(talige) een struikelblok. Hoewel ik overtuigd ben dat heel wat leerkrachten (en onderwijspeeps) het Engels (voldoende) machtig zijn, is het toch steeds overschakelen… en naar leerlingen toe al zeker niet altijd even gebruiksvriendelijk. Gelukkig zijn er ook heel wat Dutchies zoals LessonUp die voor kwalitatieve tools zorgen.Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

@kimthousiast

Lector lerarenopleiding in Howest, XR-freelancer, workshops & lezingen, bijna 14 jaar ervaring in tweedekansonderwijs, 3,5 jaar onderzoeksmedewerker bij projecten rond XR en innovatieve leertechnologieën.

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: